Printer Friendly Version Delegacija Asocijacije Sve za sport Srbije kod Nj.E. ambasadora Ivana Todorova, 17. oktobar 2019. @ 18 October 2019 09:22 AM

Ambasador Republike Srbije u Budimpešti Nj.E. Ivan Todorov je 17. oktobra primio delegaciju Asocijacije Sport za sve Srbije.

Prijemu je prisustvovao i drugi sekretar g. Aleksandar Lončarević.

Delegacija Asocijacije u sastavu: Branko Vujović-predsednik, prof. dr Dušan Mitić- potpredsednik, mr Dejan Marsenić- član Upravnog odbora, Marko Adamović- član Komisije za međunarodnu saradnju, dr Goran Prebeg- član Stručnog odbora, Marina Vukotić – stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte i Filip Vešović – stručni saradnik, boravi u Budimpešti povodom 9. MOVE Kongresa na temu „Change the game: it’s your move“ u okviru koga će biti održana i izborna Generalna Skupština Međunarodne Asocijacije Sporta i kulture (ISCA).

Ambasador Todorov je organizacijom prijema ukazao veliko interesovanje i poštovanje prema radu i programima Asocijacije sport za sve Srbije i izrazio je želju da ubuduće podrži projekte i inicijative Asocijacije.

Podrška ambasadora Todorova, koji je ostvareni vrhunski sportista i srpski olimpijac, kao i istaknuti sportski radnik u Srbiji, daje poseban značaj i ukazuje na to da Srbija pored vrhunskog sporta daje značaj i stvaranju uslova da se svi njeni građani bave sportom i sportskom rekreacijom u funkciji zdravlja.

U svom izlaganju, ambasador Ivan Todorov je ukazao na prijateljske odnose Republike Mađarske i Republike Srbije koji su rezultirali sporazumom koji će u budućnosti podržati i unaprediti sportske programe i sportsku infrastrukturu.

Tokom prijema, delegacija je obišla prelepo zdanje Ambasade Srbije u Budimpešti i upoznala se sa zanimljivim istorijskim činjenicama koje su obogatile istoriju i bliže povezale saradnju Republike Mađarske i Republike Srbije.

Predsednik Asocijacije zahvalio se ambasadoru na srdačnom prijemu i prilici da ga bliže upozna sa radom Asocijacije, nakon čega su razmenjeni skromni pokloni.