Printer Friendly Version A Mindent Szerbia Sportjáért elnevezésű társulás küldöttsége Őexcellenciája Ivan Todorov nagykövetnél, 2019. október 17. @ 18 October 2019 01:23 PM

Őexcellenciája Ivan Todorov, Szerbia Köztársaság budapesti nagykövete október 17-én fogadta a Mindent Szerbia Sportjáért elnevezésű társulás küldöttségét. A fogadáson jelen volt Aleksandar Lončarević másodtitkár úr is.

A küldöttség - melynek tagjai Branko Vujović elnök, prof. dr. Dušan Mitić alelnök, mr. Dejan Marsenić igazgató bizottsági tag, Marko Adamović, a nemzetközi együttműködési bizottság tagja, dr. Goran Prebeg, a szakbizottság tagja, Marina Vukotić nemzetközi együttműködésben és projektumokban illetékes szakmunkatrás és Filip Vešović szakmunkatárs – a „Change the game: it’s your move“ témára megszervezett 9. MOVE-kongresszus alkalmából tartózkodik Budapesten, amelynek keretében megtartják az ISCA nemzetközi sport és művelődési asszociáció választási közgyűlését is.

Ivan Todorov nagykövet a fogadáson nagy érdeklődést tanúsított a Mindent Szerbia Sportjáért elnevezésű társulás munkája iránt és kifejezte készségét a társulás jövőbeni projektumai és kezdeményezései támogatására. Todorov nagykövet - aki maga is elismert élsportoló és kiemelkedő sportmunkás Szerbiában, és aki már képviselte Szerbiát az olimpiai játékokon - nagy jelentőséget tulajdonít a sporttevékenységnek, azon belül is a körülmények megteremtésének, hogy egészsége érdekében minden polgárnak lehetősége legyen sporttevékenységre és rekreációra.

Beszédében Ivan Todorov nagykövet rámutatott Magyarország és Szerbia Köztársaság baráti kapcsolataira, amelyek egy megállapodást is eredményeztek a sportprogramok és a sportot szolgáló infrastruktúra fejlesztésének jövőbeni támogatásáról.

A fogadás alkalmával a küldöttség megtekintette a nagykövetség impozáns épületét és érdekes történelmi tényeket ismert meg, amelyek szorosabbá fűzték Magyarország és Szerbia Köztársaság együttműködését.

A küldöttség tagjai megköszönték a fogadást és a lehetőséget, hogy Ivan Todorov nagykövetet munkájuk részleteiről is tájékoztathatták, majd a sporttal kapcsolatos alkalmi ajándékokkal kedveskedtek egymásnak.