Printer Friendly Version Uručene su lične poklon-kolekcije knjiga predsednika Srbije Aleksandra Vučića obrazovnoj školskoj ustanovi “Nikola Tesla” u Budimpešti, 24.01.2020. @ 24 January 2020 02:55 PM

Dana 24. januara je ambasador Republike Srbije u Budimpešti Ivan Todorov uručio poklon-kolekciju knjiga predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića srpskom zabavištu, osnovnoj školi, gimnaziji, kolegijumu i biblioteci “Nikola Tesla” u Budimpešti povodom proslava školske slave Svetog Save.

Pomenutu kolekciju knjiga, zajedno sa pismom predsednika Aleksandra Vučića, primila je direktorka srpskog zabavišta, osnovne škole, gimnazije, kolegijuma i biblioteke “Nikola Tesla” Jovanka Lastić.

Direktorka Lastić je pročitala pismo predsednika Aleksandra Vučića i iznela je zahvalnost za pomenutu poklon-kolekciju knjiga, istakavši da će učenicima biti od velikog značaja knjige je su lični poklon od predsednika države Srbije.

Ambasador Ivan Todorov je podsetio da je predsednik Aleksandar Vučić prilikom njegove posete obrazovnoj instituciji “Nikola Tesla” u septembru 2019. godine, obećao učenicima da će iz svoje lične biblioteke pokloniti kolekciju knjiga, koja je danas uručena ovoj obrazovnoj instituciji.

Ispred ambasade je na pomenutom događaju bio prisutan i drugi sekretar u ambasadi Republike Srbije Aleksandar Lončarević.