Printer Friendly Version Članovi Nacionalnog prosvetnog saveta u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti, 05.02.2020. @ 10 February 2020 01:59 PM

Članovi Nacionalnog prosvetnog saveta Srbije su početkom februara posetili Budimpeštu, gde su se neposredno upoznali sa životom i radom srpske zajednice u Mađarskoj.

Članove delegacije Nacionalnog prosvetnog saveta je 5. februara primio i ambasador Republike Srbije u Budimpešti, Nj. E. Ivan Todorov i upoznao ih je sa radom ambasade.

U razgovoru je istaknuto da su odnosi između Srbije i Mađarske istorijski na najvišem nivou i da su i na polju prosvete obezbeđeni uslovi za sačuvanje identiteta srpskog naroda u Mađarskoj i Mađara u Srbiji.

Delegaciju su predvodili posebni savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, nadležan za poslove srednjeg obrazovanja i obrazovanja odraslih dr. Aleksandar Pajić i predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta Radivoje Stojković, koji je i direktor novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“.

Nacionalni prosvetni savet je savetodavno telo ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.