Printer Friendly Version Megérkeztek Aleksandar Vučić szerb államfő ajándék könyvcsomagjai a budapesti Nikola Tesla szerb oktatási központba, 2020.01.24. @ 10 February 2020 02:53 PM

Szent Száva ünnepe alkalmából január 24-én Szerbia Köztársaság budapesti nagykövete, Őexcellenciája Ivan Todorov átadta az ajándék könyvcsomagokat, amelyeket Aleksandar Vučić, Szerbia Köztársaság elnöke küldött a budapesti Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár diákjainak és tanárainak.

Aleksandar Vučić szerb államfő ajándékát, az általa mellékelt, személyes hangú levéllel együtt Jovanka Lastić, az intézmény igazgatója vette át.

Lastić igazgató asszony felolvasta az államfő levelét, megköszönte az ajándékot, és egyúttal kijelentette: a tanintézmény növendékei számára sokat jelent, hogy Aleksandar Vučić államfő a személyes gyűjteményéből küldött könyveket az intézménynek.

Ivan Todorov nagykövet emlékeztetettt arra, hogy Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke a Nikola Tesla oktatási központban 2019. szeptemberében tett látogatása alkalmából ígérte meg a tanulóknak, hogy a személyes könyvtárából közül küld a számukra könyvgyűjteményt -  amely ezúttal meg is érkezett az intézménybe.

Szerbia Budapesti Nagykövetségének a részéről az eseményen jelen volt Aleksandar Lončarević, a követség másodtitkára is.