Printer Friendly Version A szerb Nemzeti Oktatási Tanács tagjai Szerbia Köztársaság Budapesti Nagykövetségében, 2020.02.05. @ 11 February 2020 12:17 PM

Szerbia Nemzeti Oktatási Tanácsának tagjai február elején Budapestre látogattak, ahol közvetlenül megismerkedtek a magyarországi szerb nemzeti közösség életével és tevékenységével.

A delegáció tagjait február 5-én fogadta Őexcellenciája Ivan Todorov, Szerbia Köztársaság budapesti nagykövete és tájékoztatta őket a nagykövetség munkájáról.

A beszélgetés során kiemelték, hogy Szerbia és Magyarország kapcsolatai a legmagasabb történelmi szinten vannak, és az oktatás területén egyaránt adottak a feltételek a Magyarországon élő szerb nemzeti közösség, és a Szerbiában élő magyar közösség nemzeti identitásának a megőrzéséhez.

A delegációt dr. Aleksandar Pajić, a szerbiai oktatási, tudomány-ügyi és technológiai fejlesztési miniszternek a középiskolai és felnőtt oktatásért felelős különleges tanácsosa és Radivoje Stojković, a Nemzeti Oktatási Tanács elnöke, az újvidéki Jovan Jovanović Zmaj Gimnázium igazgatója vezették.

A Nemzeti Oktatási Tanács Szerbia Köztársaság oktatási, tudomány-ügyi és technológiai fejlesztési miniszterének a tanácsadó testülete.