Printer Friendly Version PREPORUKA VLADE REPUBLIKE SRBIJE ZA DOMAĆE DRŽAVLJANE KOJI BORAVE U INOSTRANSTVU, 17.03.2020. @ 17 March 2020 08:58 AM

Podsećamo na preporuku Vlade Republike Srbije da domaći državljani koji borave u inostranstvu sva putovanja u Republiku Srbiju, koja nisu neophodna, odlože do daljeg,naročito ukoliko planiraju dolazak iz zemalja, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19.

Odlukom Vlade Republike Srbije utvrđeno je da se državljani Republike Srbije koji dolaze iz država, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19, odnosno žarišta epidemije, i to iz Švajcarske Konfederacije, Republike Italije, Islamske Republike Iran,Rumunije, Kraljevine Španije, Savezne Republike Nemačke, Francuske Republike, Republike, Austrije, Republike Slovenije i Republike Grčke, upućuju u izolaciju u trajanju od 28 dana.

Državljanima Republike Srbije koji dolaze iz drugih država, odrediće se mera stavljanja pod zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana (izolacija u kućnim uslovima).

Pri ulasku u zemlju, građanima će biti uručeno obavezujuće rešenje.

Primena navedenih mera striktno će se kontrolisati, a svako nepridržavanje ovih mera biće najstrože sankcionisano propisanom kaznom.