Printer Friendly Version SZERBIA KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYÁNAK AJÁNLÁSA A KÜLFÖLDÖN TARTÓZKODÓ HAZAI ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE, 2020.03.17. @ 17 March 2020 11:19 AM

Felhívjuk a figyelmet Szerbia Köztársaság Kormányának ajánlására, hogy a külföldön tartózkodó hazai állampolgárok minden, Szerbia Köztársaságba történő hazautazásukat meghatározatlan időre halasszák el, és csak halaszthatatlan esetekben utazzanak haza, különösen ha olyan országból vagy vidékekről érkeznének, ahol a COVID-19 intenzív terjedését tapasztalták.

A Szerbia Köztársaság Kormánya által hozott határozat értelmében elrendelték, hogy a Szerbia Köztársaság állampolgárai, akik azon államokból, vagy azon vidékekről érkeznek, ahol intenzív a COVID-19-es jelzésű betegség terjedése, illetve a járvány gócpontjaból utaznak haza – mégpedig a Svájci Konföderációból, az Olasz Köztársaságból, az Iráni Iszlám Köztársaságból, Romániából, a Spanyol Királyságból, a Német Szövetségi Köztársaságból, a Francia Köztársaságból, az Osztrák Köztársaságból, a Szlovén Köztársaságból és a Görög Köztársaságból – kötelezően 28 napos izolációba kerülnek.

A fentebb felsoroltakon kívüli más országokból érkező szerb állampolgárok számára elrendelt, egészségügyi felügyelet alatti kötelező otthoni izoláció 14 napos.

Az országba történő belépéskor a polgároknak azonnal kézbesítik az intézkedésről szóló végzést.

Az említett intézkedések alkalmazását szigorúan ellenőrizni fogják, az intézkedések megszegőit szigorúan megbüntetik, összhangban a törvénnyel.