Printer Friendly Version Srbija na Svetskoj izložbi lova i prirode „Jedno s prirodom“ – Budimpešta, 10.10. 2021. @ 11 October 2021 11:42 AM


Svetska izložba trofeja i prirode pod nazovom „ONE WITH NATURE“ ("Jedno s prirodom" održava se u Budimpešti u periodu od 25. septembra do 14. oktobra 2021. godine.

 

U okviru svog impozantnog nastupa na izložbi Republika Srbija se predstavila štandom, koji po raznolikosti izložbenih eksponata i bogatog sadržaja zavređuje pažnju velikog broja posetilaca.

Na površini od četiri stotine metara kvadrtnih posetiocima je živopisno predstvljen geo i bio diverzitet naše zemlje, kao i značajan potencijal lovne privrede.U organizciji manifestacije zajednički su učestvovali: lovačke institucije, javna preduzeća i nacionalni prkovi uz veliku podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ambasade Republike Srbije u Budimpešti.

Dan 10. oktobar na Svetskoj izložbi trofeja i prirode „ONE WITH NATURE“ obeležen je kao „Dan Srbije“, a tim povodom je na štandu Republike Srbije organizovan i prijem svih visokih zvanica i aktera u sferi lovne privrede.

 

Svečanost je uveličalo i prisustvo državnog sekretara u kabinetu premijera Mađarske g-dina Zoltana Kovača i ostalih visokih zvanica iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, javnih preduzeća i Ambasade Republike Srbije u Budimpešti.

Tom prilikom od strane Lovačkog saveza Srbije uručen je zlatni orden, kao najviše odlikovanje u lovstvu gospodinu Zoltanu Kovaču, držvnom sekretaru u kabinetu premijera Mađarske, dok su ostalim predstavnicima državnih institucija i čelnicima javnih preduzeća dodeljene zahvalnice za pomoć i podršku prezentacije lovstva na ovoj izložbi.

 

Za izuzetan doprinos i podršku Ambasade Republike Srbije u organizaciji pomenute manifestacije, zahvalnicu je primio NJ.E. Ivan Todorov, ambasador Republike Srbije u Budimpešti.

 

Dana 9. oktobra ambasador Republike Srbije u Budimpešti, NJ.E. Ivan Todorov organizovao je svečani prijem povodom „dana Srbije“ na Svetskoj izložbi trofeja i prirode i tom prilikom ugostio sve predstavnike Republike Srbije kao i predstavnike Mađarske, koji su dali svoj doprinos da se Republika Srbija u ovoj oblasti predstavi u najboljem svetlu.

Svečanom prijemu su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Javnog preduzeća Srbijašume, Javnog preduzeća Vojvodinašume, Lovačkog saveza Srbije, Lovačke komore Srbije, kao i direktor sajma u Budimpešti i ostale zvanice.

 

Na Danu Srbije 10. oktobra u okviru Svetske izložbe lova i prirode „Jedno s prirodom“ u Budimpešti, štand Republike Srbije je bio izuzetno posećen.

Toga dana je na izložbi bilo oko 45 hiljada posetilaca, i većina njih se dugo zadržavala štandu Srbije od 400 m2, koja je proglašena jednom od najlepših štandova.