Printer Friendly Version Potpisan Memorandum o saradnji PKS-RPK Leskovac i Komiteta za Zapadni Balkan Privredne komore Mađarske – Budimpešta, 12. novembar 2021. @ 16 November 2021 11:48 AM

Direktor PKS - RPK Leskovac Goran Jović, zajedno sa predsednikom opštine Lebane, Ivanom Bogdanovićem, boravio je u Budimpešti 10. i 11. novembra 2021. godine. Prilikom posete, potpisan je Memorandum o saradnji između PKS - RPK Leskovac i Komiteta za Zapadni Balkan Privredne komore Mađarske.

Potpisivanju je prisustvovao NJ.E. dr Ivan Todorov, ambasador Republike Srbije u Mađarskoj i gospodin Aleksandar Lončarević, ministar - savetnik.

Delegacija je posetila i postrojenje za preradu otpadnih voda u Budimpešti i sa menadžmentom jednog od najvećih postrojenja za preradu otpadnih voda u ovom delu Evrope razgovarala o stručnoj pomoći u realizaciji ovakvih strateških projekata u Srbiji.

Izuzetno dobri odnosi, kako politički tako i privredni, koje su postavili kao temelj dobre saradnje predsednik Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske, Viktor Orban, daće još veći podsticaj daljoj saradnji Republike Srbije i Republike Mađarske. Kao rezultat toga, u Privrednoj komori Mađarske dogovoreno je otvaranje predstavništva Komiteta za Zapadni Balkan Privredne komore Mađarske u poslovnoj zgradi PKS - RPK Leskovac što će doprineti jačanju ekonomskih odnosa privrednika sa juga Srbije sa privrednicima Mađarske.