Printer Friendly Version Memorandum szerb és magyar gazdasági kamarák együttműködéséről – Budapest, 2021. november 12. @ 16 November 2021 02:09 PM

Goran Jović, a Szerb Gazdasági Kamara Leskovac városban székelő Körzeti Gazdasági Kamarájának (PKS-RPK Leskovac) igazgatója Ivan Bogdanovićnak, Lebane községi önkormányzata elnökének a kíséretében november 10-én és 11-én Budapesten tett látogatást, ahol Memorandumot írtak alá az általa vezett kamarának és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozatának az együttműködéséről. Az eseményen jelent volt dr. Ivan Todorov, Szerbia budapesti nagykövete és Aleksandar Lončarević követ-tanácsos.

A delegáció Budapesten megtekintette az Európában is a legnagyobbak közé sorolt egyik szennyvíztisztító telephelyet, ahol az igazgatóság tagjaival beszélgetést folytatott arról a szakmai segítségről, amit Szerbiának nyújthatnak hasonló stratégiai fontosságú projektumok megvalósításában.

A két ország közötti kiváló politikai és gazdasági viszonyok, amelyeket Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő alapozott meg a kettejük közötti jó kapcsolattal, a két ország közötti további konkrét együttműködést szolgálják. Ennek jegyében Budapesten megállapodás született arról is, hogy a magyar kamara Nyugat-balkáni Tagozata képviseletet nyit Leskovacon a PKS-RPK Leskovac székházában. Mindez hozzájárul a magyar és a Dél-szerbiai gazdasági szakemberek üzleti kapcsolatainak az erősítéséhez.