Printer Friendly Version Aleksandar Vučić államfő részt vett a Belgrád-Budapest gyorsvasút Újvidék-Kelebia közötti szakaszának alapkőletételén – 2021. 11.22. @ 24 November 2021 01:43 PM

Aleksandar Vučić, Szerbia Köztársaság elnöke ma részt vett a Belgrád-Budapest gyorsvasút Újvidék-Kelebia közötti szakaszának alapkőletételén. Az eseményen jelen volt Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter és a Kínai Népköztársaság belgrádi nagykövete Csen Bo is.

A szerb államfő a munkálatok megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen kiemelte, hogy ezzel a beruházással mindannyian sokat nyerünk.

Aleksandar Vučić hozzátette, hogy ha nem gondolkodnánk a jövőről, nem is lenne jövőnk, Szerbia pedig fejlődik és van jövője, és pontosan három év múlva, 2024 vége előtt kiépül a Belgrád-Újvidék-Verbász-Szabadka-Kelebia vasútvonal.

„Évtizedekre előre vetítve mi felkészülten várjuk a jövőt és jól tudjuk, mi mindent kell megtennünk, hogy készen álljunk a jövő kihívásai előtt. Ez itt most egyike az előttünk álló nagy és fontos felatainknak“ – mondta Aleksandar Vučić és rámutatott, hogy ez a beruházás rendkívül fontos Szerbia jövője szempontjából, különösen, hogy már három évtizede nem tudjuk, mi is a méltó vonatközlekedés.

„Ezt a vasútvonalat élvezni fogjuk, és mindezt átérezzük az építés folyamán és mindaz által, amit a beruházással kapunk, ezek pedig a nagyobb fizetések és nyugdíjak, a magasabb életszinvonal és a gyerekeink jobb jövője“ – mondta Szerbia elnök, hangsúlyozva, hogy mindez gyakorlatilag mindent megváltoztat az országban.

Hozzátette, hogy Szerbián keresztül 183 km hosszú új gyorsvasútat kapunk, Magyarországon keresztül pedig 167 km-t, ami összesen 330 km, és hála ennek gyorsabban jutunk el Belgrádból Budapestre.

Mindez azt is jelzi, hogy képesek vagyunk a tettekre, amikor hiszünk önmagunkban – állapította meg az államfő, és azt üzente, szavatolni fogja a további sikereket, és mindenki büszke lesz a hazájára és arra, hogy jövőt biztosít a gyermekeinek.

Forrás/Fotó: Predsedništvo/Dimitrije Gol