Printer Friendly Version Nenad Lalović odlikovan mađarskim ordenom – 01.12.2021. @ 2 December 2021 10:04 AM

Predsednik Mađarske Janoš Ader je odlikovao predsednika Svetske rvačke federacije (UWW) Nenada Lalovića sa Ordenom Mađarske sa oficirskom zvezdom civilnog reda, kome je ovo visoko priznanje uručio državni sekretar, predsednik Mađarskog rvačkog saveza (MBSZ) Silard Nemet 1. decembra u okviru prigodne svečanosti u hali Mađarske rvačke akademije „Kozma Ištvan“ u Budimpšeti.

Mađarsko odlikovanje se dodeljuje srpskom sportskom menadžeru u znak priznanja za njegov uspešan i privrženi rad u službi razvoja i promocije domaćeg i međunarodnog rvačkog sporta - napisao je Janoš Ader u obrazloženju odlikovanja.

Na prigodnoj svečanosti su Nenad Lalović i predsednik Fondacije mađarske rvačke akademije (KIMBA) Laslo Šile (Süle László) potpisali ugovor o tome da će ova akademija biti partner „UWW”-u svetskom razvoju ove sportske grane.

Na osnovu ugovora, u hali „Kozma Ištvan“ će biti održano više međunarodnih takmičenja, kampova, seminara i stručnih programa.

Nenad Lalović je istakao da mu mađarsko odlikovanje predstavlja veliku čast, jer je ujedno i priznanje za rad u proteklih sedam-osam godina, dok se ugovor, koji je potpisan sada kao rezultat uspešne srpsko-mađarske saradnje odnosi na budućnost. (MTI)