Printer Friendly Version Selaković külügyminiszter beszélgetést folytatott a magyar diplomácia vezetőjével – 2022.04.04. @ 6 April 2022 09:15 AM

Nikola Selaković,  Szerbia Köztársaság külügyminisztere ma telefonbeszélgetést folytatott Szijjártó Péterrel, a magyar diplomácia vezetőjével.
 
A miniszterek kölcsönösen gratuláltak egymásnak a Szerbiában és Magyarországon tegnap megtartott választásokon elért eredmények alkalmából, és kifejezték elégedettségüket, hogy a két ország polgárai – egyebek mellett – támogatták a folytonosságot a szerb-magyar barátság építésének és megerősítésének a politikájában. 
 
Ez alkalommal is megállapították, hogy az Aleksandar Vučić szerb államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő közötti barátság és bizalom erős garancia a jelen pillanatban történelmi csúcsot elért kiváló államközi kapcsolatok folytatására.
Selaković és Szijjártó miniszerek, megbeszélésük értelmében,  szerdán Szegeden találkoznak, hogy személyesen is megtárgyalják Szerbia és Magyarország politikai és gazdasági együttműködésének folytatási lehetőségeit.