Printer Friendly Version Selaković: Magyarország Szerbia egyik kulcsfontosságú partnere – 2022. május 16. @ 16 May 2022 07:59 PM

Nikola Selaković, Szerbia Köztársaság külügyminisztere ma Brüsszelben Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel is találkozott.

A beszélgetés során a szerb külügyminiszter kiemelte, hogy Szerbia számára stratégiai cél az Európai Unióban való teljesjogú tagság, és a célhoz vezető úton nagy jelentőségű Magyarországnak, mint Szerbia kulcsfontosságú partnerei egyikének az egyértelmű támogatása.

A két külügyminiszter a mai brüsszeli beszélgetése során megvitatta az időszerű regionális és geopolitikai témákat, s külön figyelmet szentelt az Ukrajnában folyó háború és konfliktus Szerbiában és Magyarországon érezhető következményeinek.

A szerb diplomácia vezetője megköszönte Magyarországnak, hogy megértést tanúsít Szerbia külpolitikai helyzete és állami érdekei iránt.

Selaković miniszter magyar kollégájával ismertette a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd menetét, kiemelve, hogy Belgrád következetesen a párbeszéd útján történő megoldást keresi, miközben ez a szándék nem tapasztalható a másik fél részéről, amit az is bizonyít, hogy Pristina felvételét kéri az Európa Tanácsban.