Printer Friendly Version Aleksandar Vučić gratulált Magyarország Kormánya elnökének újbóli megválasztása alkalmából – 2022. május 16. @ 17 May 2022 11:11 AM
 
Aleksandar Vučić, Szerbia Köztársaság elnöke ma levélben gratulált Orbán Viktornak a Magyar Kormány elnökévé való újbóli meg választása alkalmából. A levél szövege a következő:
 
„Drága Barátom,
 
Szivélyes gratulációmat küldöm a baráti Magyarország kormányfőjévé való ismételt megválasztásod alkalmából. A polgárok bizalma mindig a legnagyobb tisztelet és a legnagyobb felelősség jele, a nehéz időkben pedig megköveteli azt az elhivatottságot, határozottságot és államfői bölcsességet, amelyről Te eddig is tanúbizonyságot tettél, és amelyre sokkal inkább szükségünk van mindannyiunknak, mint korábban bármikor. 
 
Meggyőződésem, hogy az előttünk álló sok kihívás ellenére Magyarország továbbra is haladni fog a fejlődés biztos útján. Ezen az úton Szerbia, mint eddig is, megbízható, hűséges és őszinte partnere lesz az Országodnak és Népednek.
 
Folytatni fogjuk a Szerbia és Magyarország, valamint a népeink közös értékeiért és érdekeiért való küzdelmünket, és közösen munkálkodunk a még jobb és szorosabb kapcsolataink kiépítésén. Mint eddig is, külön figyelmet szentelünk a kisebbségeinknek, mert bár a határ elválaszt bennünket, éppen a határ két oldalán élő emberek jelentik az országaink közötti legszilárdabb hidat. 
 
Meggyőződésem szerint a kétoldalú kapcsolatainkkal párhuzamosan folytatni fogjuk a legnehezebb pillanatokban edződött személyes barátságunkat is. Ismételten élek az alkalommal, hogy köszönetet mondjak Neked személyesen, és a Kormányodnak is az európai úton Szerbiának nyújtott nyílt támogatásért az olyan időkben, amelyekben erre sokan nem merészkedtek, vagy nem merték kinyilvánítani a véleményüket. 
 
Előre is örülök a következő találkozásunknak, amelyen - mély meggyőződésem szerint – együtt fogjuk elhelyezni a polgáraink jólétét szavatoló számos eljövendő projektum alapjait.
 
Ismételten kifejezem jókívánságaimat az újbóli megválasztásod alkalmából és jó egészséget, és sok személyes és államfői szerencsét kívánok – áll Vučić elnöknek Orbán miniszterelnökhöz küldött gratulációjában.
 
Forrás/Fotó:  www.predsednik.rs