Printer Friendly Version Selaković szerb külügyminiszter gratulált Szijjártó Péternek újbóli megválasztása alkalmbából – 2022. május 25. @ 27 May 2022 01:27 PM

Nikola Selaković, Szerbia Köztársaság külügyminisztere levélben gratulált Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszternek abból az alkalomból, hogy ismét megválasztották erre a tisztségre.

A szerb diplomácia vezetője meggyőződését fejezte ki, hogy Szijjártó miniszter odaadó és elkötelezett munkájával hozzájárul Magyarország további fejlődéséhez.

“Büszkeséggel tölt el, hogy országaink a kétoldalú kapcsolataik során a modernkori történelemben a legmagasabb szintet érték el, és ez alkalommal is hangsúlyozni szeretném Szerbia Köztársaság elkötelezettségét” – írta a miniszter, s külön rámutatott a Szerbia Köztársaság és Magyarország közötti, infrastrukturális projektekben való gyümölcsöző együttműködés fontosságára.

A szerb külügyminiszter emlékeztetett a magyar kollégájával való, baráti és konstrutív légkörben folyó találkozóik gyakoriságára, amelyek megerősítik a kölcsönös készséget, hogy továbbfejlesszék a két ország külügyminisztériumainak rendkívül sikeres együtműködését,.

“Élek az alkalommal és kiemelem, hogy nagyra értékelem azt a támogatást, amelyet Magyarország folyamatosan nyújt a számunkra az európai integrációs folyamatban, s meg vagyok győződve, hogy az előttünk álló időszakban is számíthatunk azoknak a reformoknak a megfelelő értékelésére, amelyeket az Európai Unióban való teljesjogú tagság felé vezető út során végzünk” – írta a szerb diplomácia vezetője, és a mielőbbi találkozás reményében sok sikert kívánt Szijjártó Péternek.