Printer Friendly Version Aleksandar Vučić, Szerbia Köztársaság elnöke és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter belgrádi találkozója – 2022. június 10. @ 10 June 2022 01:29 PM

Aleksandar Vučić, Szerbia Köztársaság elnöke ma Belgrádban fogadta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert, akivel beszélgetést folytatott a kétoldalú kapcsolatok további erősítéséről, a regionális együttműködésről és az energetikai megoldásokról, valamint a két országnak számos más területen folyó stratégiai együttműködéséről.

Vučić államfő Magyarország magas rangú képviselőjével való találkozója során rámutatott annak fontosságára, hogy a két ország még szorosabbra fűzze az energetika és a közös infrastruktúrális projektumok terén való együttműködését, és hogy konkrét lépéseket is tegyen a tervek megvalósításáért.

„Külön megvitattuk a szállítási kapacitások és a gázellátás kérdését, és megállapítottuk, hogy az országaink közötti akadálymentes energia-szállítás még egy bizonyítéka Szerbia és Magyarország kiváló, felelős és baráti együttműködésének” – jelentette ki a szerb államfő.

Vučić elnök ismételten kiemelte, hogy Szerbia őszinte elkötelezettje a Magyarországgal való tartós viszonyok fejlesztésének, amelyek, mint mondotta, történelmi távlatokban most érték el a legmagasabb szintet, Orbán Viktor miniszterelnök kormányának a kétoldalú együttműködés iránti elköteleződésének és nyitottságának köszönhetően.

“Köszönetet mondtam Szijjártó miniszternek és Orbán kormányfőnek, amiért Magyarország következetesen és erősen támogatja Szerbia európai integrációját, amit mindig és mindenütt ki is emelnek” – mondta Aleksandar Vučić.

Forrás/Fotó: www.predsednik.rs