Printer Friendly Version Telefonbeszélgetés a magyar kormányfővel – Belgrád, 2022. július 26. @ 27 July 2022 10:52 AM

Aleksandar Vučić, Szerbia Köztársaság elnöke ma telefonon beszélgetést folytatott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

A két államférfi ismételten megerősítette, hogy őszinte elkötelezettjei Szerbia és Magyarország kétoldalú kapcsolatainak, és készen állnak a két ország baráti viszonyának különböző területeken történő továbbfejlesztésére.

Vučić államfő és Orbán kormányfő kiemelték, hogy a két ország támasza lesz egymásnak, és együttesen vészeli át az elkövetkező időszakban ránk váró minden nehézséget. A beszélgetés során egyet értettek abban, hogy folytatni fogják mindenek előtt a baráti, de a partneri kapcsolatokat is, és hogy a két ország teljes mértékben számíthat egymásra a nehéz időkben. 
 
A bilaterális kapcsolatokon kívül Vučić elnök és Orbán kormányfő tárgyalt a regionális helyzetről, a migrációs válságról és az Európai Unióban felmerülő különböző kérdésekről, továbbá az égető globális témákról is. 
 
Vučić elnök köszönetét fejezte ki Magyarország Kormányának a gáztározók kapcsán nyújtott segítségéért és országunk energiabiztonságához való hozzájárulásáért, továbbá annak megerősítéséért is, hogy rendben halad az energetika terén létrejött együttműködés. 
 
A szerb államfő egyben bejelentette, hogy hamarosan személyesen is találkozni fog Magyarország miniszterelnökével. Kiemelte, hogy ez a találkozó újabb bizonyítéka lesz a két testvéri nép baráti együttműködésének, és egyben alkalom is az átfogó együttműködés továbbfejlesztésére. 
 
Forrás/Fotó: www.predsednik.rs