Printer Friendly Version Saradnja Srbije i Mađarske na istorijskom maksimumu - 9.9.2022. @ 9 September 2022 09:56 PM

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas tokom susreta sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, koja boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji, da je saradnja dveju zemalja na istorijskom maksimumu i da je Srbija u potpunosti posvećena njenom dodatnom produbljivanju.
 
Novak je dodala da je veoma važno da obe strane ostanu posvećene tome, jer su današnji izuzetni odnosi dveju zemalja rezultat dobre saradnje i zalaganja njenih lidera u prethodnoj deceniji.
 
Premijerka je izrazila veliku zahvalnost na kontinuiranoj podršci i pomoći Mađarske našim evrointegracijama, što je za Srbiju od velike važnosti.
 
 
Novak je ukazala na to da je Srbija potrebna Evropskoj uniji isto koliko je Srbiji potrebno članstvo u EU, što je i stav Mađarske koji je saopštila svim svojim partnerima u Evropi.
 
Brnabić je dodala da je prisustvo ministra trgovine i spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta na samitu „Otvorenog Balkana“ početkom meseca u Beogradu od izuzetnog značaja ne samo za Srbiju, već za čitav region.
 
Predsednica Novak pohvalila je osnivanje „Otvorenog Balkana“ i izrazila opredeljenje Mađarske da sa pažnjom prati dalji razvoj i rezultate te inicijative.
 
Ona smatra da odnos Republike Srbije prema mađarskoj nacionalnoj manjini u našoj zemlji treba da bude za primer svim drugim zemljama u Evropi, i iskazala zahvalnost Brnabić na tome.
 
Izvor/Foto: www.srbija.gov.rs