Printer Friendly Version Magyarország nagykövetének búcsúlátogatása a szerb államfőnél – Belgrád, 2022.09.16. @ 16 September 2022 03:02 PM

Aleksandar Vučić, Szerbia Köztársaság elnöke ma búcsúlátogatáson fogadta Pintér Attilát, Magyarország nagykövetét és köszönetet mondott neki a két ország kapcsolatához és a két nép barátságához való sokévi odaadó hozzájárulásáért.
 
Vučić elnök kiemelte, hogy a kölcsönös megértésnek hála, Szerbia és Magyarország kapcsolatai a közös történelem során most érték el a legmagasabb szintet. Elégedettségét fejezte ki, hogy a két ország partneri kapcsolataiban nyújtott szolgálatainak az elismeréséül ma Szerbia legrangosabb érdemrendjével tüntethette ki a magyar miniszterelnököt. 
 
Pintér Attila nagykövet kijelentette: elégedettséggel töltötte el, hogy Szerbiában képviselhette a hazáját, és hogy hozzájárulhatott a barátság és az együttműködés erősítéséhez, továbbá, hogy tanúja lehetett Szerbia gyors előrehaladásának. Nagy megtiszteltetés, hogy a hazánkban nagyköveti minőségben eltöltött utolsó munkanapján jelen lehetett, amikor Orbán Viktor átvette Szerbia Köztársaság Érdemrendjét – jelentette ki a szerb államfővel beszélgetve.
 
Vučić elnök és Pintér nagykövet a kétoldalú kapcsolatokról, a két ország sokrétű együttműködéséről és a közös infrastrukturális projektek megvalósításáról is véleményt cseréltek. Meggyőződésüket fejezték ki, hogy Szerbia és Magyarország mindig segíti egymást, amikor arra szükség mutatkozik.
 
A szerb államfő ez alkalommal is köszönetét fejezte ki azért az aktív támogatásért, amelyet Magyarország nyújt a Szerbiának az európai integrációs folyamatban. Vučić elnök sok sikert kívánt Pintér nagykövetnek a további pályafutásához. 
 
Forrás/Fotó: www.predsednik.rs