Printer Friendly Version Dačić és Szijjártó találkozója - 2023.05.10. @ 11 May 2023 02:40 PM

Ivica Dačić, Szerbia Köztársaság Kormányának első alelnöke, külügyminiszer, ma megbeszélésen találkozott Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel, aki Szerbia és Magyarország Gazdasági Együttműködési Vegyesbizottságának 13. ülése alkalmából Belgrádban tartózkodik. 

A rendkívül baráti és szivélyes légkörben folyó beszélgetésben a miniszterek megállapították, hogy Szerbia Köztársaság és Magyarország minden téren történő kétoldalú kapcsolatai az újabbkori történelem során most érték el a legmagasabb szintet, amire bizonyíték az idei év januárjában életbe lépett, Szerbia Köztársaság Kormánya és Magyarország Kormánya közötti, a baráti kapcsolatokról és együttműködésről szóló stratégiai partnerségi megállapodás.
 
A meglévő stratégiai partnerségi viszonyok szellemében a miniszterek a további, az idén júniusban sorra kerülő legmagasabb szintű kétoldalú tevékenységről folytattak megbeszélést, amely méginkább megerősíti a jószomszédi viszonyokat és a Szerbia Köztársaság és Magyarország közötti sikeres együttműködést.
Ivica Dačić, Szerbia Köztársaság Kormányának első alelnöke, külügyminiszer, Szerbia Köztársaság és a szerb nép nevében köszönetet mondott Magyarországnak azért a viszonyulásért, amit nemrégiben az úgynevezett Koszovónak az Európa Tanácsba való felvételi kérelme kapcsán tanúsított.