Printer Friendly Version Ambasador Srbije Ivan Todorov odlikovan Ordenom Eparhije budimske prvog reda - 21.9.2023. @ 21 September 2023 09:58 PM

Ambasador Srbije u Mađarskoj Ivan Todorov odlikovan je danas u Sabornoj crkvi u Sentandreji Ordenom Eparhije budimske prvog reda za posebne zasluge za Eparhiju budimsku i poseban doprinos izgrađivanju odnosa između Mađarske, Srbije i Srpske pravoslavne crkve. 
 
Episkop budimski Lukijan je tom prilikom posebno istakao umeće i doprinos ambasadora Ivana Todorova u izgradnji mira i prijateljstva između Srbije i Mađarske i naroda dve zemlje.
 
Ambasador Todorov je zahvalio episkopu budimskom Lukijanu, Eparhiji i sveštenstvu sa kojima je tokom svog mandata u Budimpešti negovao izuzetne službene ali i prijateljske odnose. Naglasio je da će ostati vezan za Eparhiju i za Mađarsku i da će čelično prijateljstvo Srbije i Mađarske nastaviti da traje. 
 
Dodeli odlikovanja prisustvovali su ambasadorka Bosne i Hercegovine u Mađarskoj Biljana Gutić-Bjelica, sastav Ambasade Republike Srbije i predstavnici Samouprave Srba u Mađarskoj.