Printer Friendly Version Ivan Todorovot, Szerbia budapesti nagykövetét kitüntették a Budai Szerb Ortodox Egyházmegye I. Osztályú Érdemrendjével - 2023.09.21. @ 22 September 2023 08:51 AM

A Budai Szerb Ortodox Egyházmegyéért tett szolgálatáért, valamint a Magyarország, Szerbia, és a Szerb Pravoszláv Egyház együttműködésében elért érdemeiért ma a szentendrei Székesegyházban tartott ünnepségen az Egyházmegye I. Osztályú Érdemrendjével tüntették ki Ivan Todorovot, Szerbia magyarországi nagykövetét.
 
Lukijan budai püspök ebből az alkalomból külön rámutatott, hogy Ivan Todorov nagykövet tudásának legjavával hozzájárult Szerbia és Magyarország, valamint a két nép békéjének és barátságának a kiépítéséhez.
 
Ivan Todorov nagykövet köszönetet mondott Lukijan budai püspöknek, az Egyházmegyének és a papságnak, akikkel a budapesti mandátuma alatt kiváló hivatalos és baráti kapcsolatokat ápolt. Hangsúlyozta, hogy továbbra is kötődik az Egyházmegyéhez és Magyarországhoz, s hogy a Szerbia és Magyarország közötti erős barátság folytatódni fog. 
 
Az Érdemrend átadási ünnepségén jelen voltak Biljana Gutić-Bjelica, Bosznia-Hercegovina budapesti nagykövete, Szerbia Budapesti Nagykövetségének a munkatársai és a magyarországi Szerb Önkormányzat képviselői.